Mindfulness voor kinderen

Van tijd tot tijd krijgen we allemaal veel prikkels te verwerken. Het leven is druk en er gebeurd veel! Om je goed staande te kunnen houden is het prettig als je jezelf kunt ontspannen en vaardigheden kent om een hoofd vol gedachten tot rust te brengen. Ook is het fijn om te weten hoe je met lastige emoties om kunt gaan zonder er helemaal door meegesleept te worden of je steeds maar zorgen te maken. Door kinderen te leren luisteren naar dat wat hun lichaam of hun gedachtes te zeggen hebben, leren zij bewuster keuzes te maken en leren ze dat zij keuzes hebben.

De training “Aandacht Werkt” is een 8 weekse mindfulnesstraining, die gebruik maakt van onder andere aandachts- en yoga-oefeningen.

De training is geschikt voor kinderen van 5-12 jaar mét en zonder gebrek aan zelfvertrouwen, concentratieproblemen, pijn of lichamelijke klachten en ook voor kinderen met angst of somberheidsklachten. Kinderen zonder specifieke klachten zijn natuurlijk net zo welkom! ieder kind vindt het fijn om zelf tot rust te kunnen komen, ontspannen te kunnen slapen en op zichzelf te vertrouwen.

De aandachts-training op zich is voldoende om een positief effect voor uw kind te realiseren.  Aan het begin van de training vind er echter nog een ouderbijeenkomst plaats waarin u informatie en handvatten krijgt om uw kind thuis nog extra te kunnen ondersteunen en op die manier nóg meer rendement uit de training te halen.

De groepen zijn klein waardoor kinderen goed aan zichzelf toe kunnen komen. Om de kinderen op hun eigen niveau te kunnen begeleiden zijn er 2 leeftijdscategorieën.

LEEFTIJDEN EN PRIJZEN


Groep  5-8 jaar     ( 8 bijeenkomsten van 45 minuten),  prijs € 165,-
Groep  9-11 jaar   ( 8 bijeenkomsten van 60 minuten),  prijs € 195,-


Als er voldoende aanmeldingen zijn, wordt er een groep samengesteld van maximaal 8 deelnemers en zal er zo snel mogelijk een training worden gestart. Voor de start van de training zal er een kosteloos kennismakingsgesprek gepland worden met ouder(s)/verzorger(s) en het kind. om ouder(s).verzorger(s) te laten ervaren waar de kinderen mee bezig zijn is er een ouderavond. Tijdens de ouderavond kunnen ouder(s)/verzorger(s) vragen stellen en door het doen van een aantal oefeningen zelf ervaren waar de kinderen tijdens de training mee bezig zijn.

Mocht het kind de voorkeur hebben om de training alleen te volgen is dit ook mogelijk. De prijzen zijn dan anders, neem in dit geval contact met me op happyheadsmindfulness@gmail.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten