Mindfulness voor jongeren


Wat is mindfulness?

De basis van de mindfulness is oefenen in bewuste, vriendelijke aandacht. Leven in het NU. Aandacht voor de adem, lichamelijke klachten, spanning, zorgen, de piekerfabriek die dagelijks gemiddeld zo'n 50.000 gedachtes produceert en werkdruk. Door aan dit alles aandacht te geven leren goed voor jezelf zorgen en aandacht te hebben voor de talloze momenten van geluk! Momenten dat het leven vanzelf goed gaat. Zonder dat je kritische, oordelende geest zich overal mee hoeft te bemoeien. We leven vaak niet in het NU maar besteden veel aandacht aan alles wat nog MOET, zou kunnen gebeuren of gebeurd is. We laten ons zomaar meeslepen in emoties, piekergedachten en reageren vaak automatisch op wat ons overkomt. We kunnen onszelf ook trainen om te zorgen dat het ook anders kan.

Gevoelens van stress, onverwachte veranderingen, drukte of andere 'lastige' omstandigheden; je kunt ze niet voorkomen, maar je kunt wel voorkomen dat je eronder gaat lijden. Mindfulness kan je hierbij helpen. Tijdens de training leer je te voelen dat je leeft, in plaats van te ervaren dat je geleefd wordt. 

De training “Aandacht Werkt” is een 10 weekse mindfulnesstraining voor jongeren van12-18 jaar, die gebruik maakt van onder andere aandachts- en yoga-oefeningen. De groepen zijn klein waardoor je goed aan jezelf toe kunnen komen. 

AANMELDEN


De training wordt, op basis van inschrijving, in samenwerking met WegWijs Roosendaal een aantal keer per jaar aangeboden. Inwoners van de gemeente Roosendaal mogen gratis deelnemen aan de training, mail naar groepstrainingen@wegwijsroosendaal.nl. De aanmelding bij WegWijs is een registratie er wordt geen gezinsplan opgesteld en de kennismaking verloopt zoals gewoonlijk met mij. 

Mocht u gelijk bij mij willen aanmelden is dat ook mogelijk. Voor de gratis deelname is dan wel een verwijzing nodig. Verwijzingen voor de gratis deelname, mogen o.a. gedaan worden door: huisartsen, jeugdprofessionals, fysiotherapeuten, kinderartsen, professionals die werkzaam zijn binnen de kinder & jeugd psychiatrie, jeugdzorgmedewerkers. Mocht u vragen hebben of willen aanmelden, hoor ik het graag. Stuur een mailtje naar info@happyheadsmindfulness.nl

Jongeren uit andere gemeentes mogen aansluiten, neem contact op met een jeugdprofessional uit de eigen gemeente om te kijken wat de mogelijkheden zijn. 

Voor de start van de training zal er een kennismakingsgesprek plaatsvinden. Als er voldoende aanmeldingen zijn, wordt er een groep samengesteld van minimaal 5 en maximaal 8 deelnemers en zal er zo snel mogelijk een training worden gestart. Om de ouder(s)/verzorger(s) te laten ervaren waar de jongeren mee bezig zijn, is er een ouderavond. Tijdens de ouderavond kunnen u vragen stellen en door het doen van een aantal oefeningen zelf ervaren waar de jongeren tijdens de training mee bezig zijn. 

Mocht de jongere de voorkeur hebben om individueel de training te volgen is dit ook mogelijk. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Neem in dit geval alsjeblieft even contact met me op info@happyheadsmindfulness.nl


1 opmerking:

  1. hoi,
    wat zijn de kosten voor iemand die 11-11 a.s 18 jaar word en graag individuele training zou volgen? mbt mindfulness

    BeantwoordenVerwijderen