Over happy heads mindfulness

Even voorstellen!

Mijn naam is Cynthia Schurings, Mindfulness trainster voor kinderen van 4-18 jaar, aerial-yogadocent voor jongeren en Jeugd preventiemedewerker. Ikzelf ben met yoga en mindfulness begonnen toen ik merkte dat ik me niet kon ontspannen en hierdoor vast liep. Ik ben toen op aanraden van een vriendin zelf een Mindfulness training gaan volgen en heb hier veel aan gehad. Vooral de praktische handvatten en aandachtsoefeningen gaven me inzicht in hoe ik dingen anders kon aanpakken. Ik voelde beter wanneer ik mijn grens had bereikt en had weer aandacht voor de leuke dingen die op mijn pad kwamen!

Door het werk wat ik met kinderenen en jongeren doe, was ik me bewust dat zij ook veel te maken hebben met spanningen. Ik dacht als mindfulness mij geholpen heeft, kan het kinderen en jongeren ook veel bieden en jong geleerd is oud gedaan! Ik heb toen de keuze gemaakt om de opleiding tot mindfulness trainster voor kinderen en jongeren te gaan volgen en daar heb ik geen moment spijt van gehad!

Mindfulness

Ik geef de Mindfulnesstraining nu al een aantal jaar en wat ik mooi vind om te ervaren is dat er allerlei soorten kinderen en jongeren worden aangemeld. Zowel jongens als meiden, jongeren die al vastgelopen zijn of jongeren die gewoon eens willen proberen wat mindfulness voor ze kan doen. Wat ik tijdens kennismakingsgesprekken vaak te horen krijg is dat jongeren hun hoofd leger willen maken, beter willen slapen, niet zo impulsief willen reageren en meer zelfvertrouwen zouden willen hebben. Er wordt veel van ze verwacht en ze voelen zich vaak erg verantwoordelijk. Mindfulness biedt ze handvatten om anders met dingen om te gaan, hun grenzen beter aan te voelen en ruimte bij zichzelf te creƫeren zodat ze niet gelijk op alles ja zeggen.

Wat voor mij fijn was om aan het einde van een training van een jongere terug te krijgen was:

" Het was zo fijn dat niks moest en alles mag. Je kiest zelf wat je fijn vindt 
in de oefeningen en mag zelf kiezen of je antwoord geeft op vragen."  

Aerialyoga

Ik ben zelf eigenlijk helemaal niet zo sportief en had dan ook niet verwacht dat ik yoga zo leuk zou vinden. Ik ben begonnen met Hatha Flow yoga en had de smaak al snel te pakken. Toen de mogelijkheid zich voordeed om aerialyoga te gaan volgen, merkte ik dat ik dat zelfs nog leuker vond! Ik ben toen de opleiding voor kinder-yogadocent gaan volgen. Ik heb toen een post geplaatst om bij de studio waar ikzelf ook aan yoga doe, les te geven en al snel kwamen er enthousiaste jongeren naar de lessen. Nu geef ik om de week lessen op zondagochtend aan een groep leuke jongeren, daar geniet en leer ik iedere keer van!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten