Mindfulness op school

‘Aandacht Werkt!’


Waarom mindfulness in het onderwijs?

Steeds meer schoolbesturen, directies en leerkrachten zien de toegevoegde waarde van mindfulness op school. Vrijwel alle leerkrachten doen hun werk met hart en ziel. De meeste kinderen leren met plezier nieuwe dingen en gaan graag naar school. Maar te veel kinderen en professionals in het onderwijs ervaren stress: De onrust in de klas, gedragsproblemen en het doorlopende gevoel van ‘te veel’ nemen toe, terwijl de broodnodige innerlijke rust afneemt. De ‘aan-knop’ doet het wel, maar de ‘pauze-knop’ niet.

Goed onderwijs gaat niet alleen over kennisoverdracht, maar beïnvloedt belangrijke waarden, gedrag en de wijze waarop we met onszelf en elkaar omgaan. Om kinderen op hun eigen niveau te laten presteren is innerlijke rust en bewuste aandacht nodig. Gelukkig kun je deze ‘aandachtspier’ trainen. Hier geeft de training 'aandacht werkt' handvatten voor. De kinderen leren door aandachtsoefeningen waar hun pauze-knop zit en hoe ze hem kunnen gebruiken.

Door de training lukt het kinderen steeds beter met een breder perspectief te kijken. Dit lukt hen doordat er ruimte wordt gecreëerd om met afstand naar een situatie of keuze te kijken en zo niet meer automatisch te reageren.

Mocht u als school geïnteresseerd zijn kom ik graag een keer langs voor een vrijblijvend gesprek. Stuur me dan alsjeblieft een mailtje via happyheadsmindfulness@gmail.com.Geen opmerkingen:

Een reactie posten